Генералният секретар на федерацията по спортна гимнастика Красимир Дунев заяви, че има много талантливи деца и той вижда новият Йордан Йовчев в тяхно лице.

„Големи промени станаха в моя живот, 11 години живях в САЩ. Идеята на мен и Данчо бе да се приберем и да поемем федерацията и да вдигнем нивото на гимнастиката Живота ми се промени. Намерихме във федерацията голяма бъркотия и ние трябва да го оправим. Ще направим всичко необходимо нещата да вървят. Трябваше да направим наредба за състезания”, сподели генералният секретар на федерацията по спортна гимнастика.

„Правилника да се раздаде, а също така имахме атестации с мъжкия национален отбор. В ДАМС имаме защита на бюджета и се надяваме той да е близък до този, който ние сме поискали. Най-добре е да се направи ревизия и да се види какви са дълговете на федерацията, но не са малко дълговете. Трябва да ги изплатим, а от ДАМС не разрешават това да стане с бюджета. Има ремонт на офисите на федерацията. Очаква се да се ремонтира зала „Раковски”. Аз не мога да кажа, че кариерата на Йордан Йовчев залязва, защото той е един изключителен талант и с толкова много проблеми е отново на върха. Момчетата като отбор също съм доволен. Те не са се подготвяли дълго време и подготовката им е доста занижена, но те явно ни повярваха и са надъхани. Залите са пълни. Дано децата останат в гимнастиката, защото спортът е едно богатство и аз съм оптимист, че гимнастиката ще се оправи”, каза Дунев.

„Никога не съм се отделял от гимнастиката, но 2003 година се върнаха в националния отбор за световното в Лос Анжелис и точно седмица преди световното ми беше казано, че нямам място в отбора и това ме обиди. Мислех, че мога да помогна на отбора, но така беше решено. Винаги са се гледали собствените интереси, но това трябва да се промени и аз и Данчо сме се заели да направим големи промени. Трябва корена промяна, защото много години се вървя надолу. Контактите ги имаме и очакваме от държавата пари, от спонсори, а също така и от познати, които са готови да помагат.”

„След ремонта на залата това ще го направим, тъй като след толкова години в САЩ имаме контакти, хората ни знаят. Бяхме подготвени да останем в САЩ след Олимпиадата в Атланта. Свързахме се с бивши гимнастици, които ни помогнаха. Тръгнахме за Детройт, където бяхме месец и половина, след това отидохме в Оклахома, а след това се разделихме. Ние трябваше да намерим нещо по-добро от това, което ни се предлагаше тук”, добави генералният секретар на федерацията по спортна гимнастика.

Имахме много шоу спектакли и продължавахме да се занимаваме с гимнастика. Постоянно бях на партита и се снимах, но жена ми пристигна и аз се отказах, но не съжалявам. Всички бяха обикновени хора, като Меджик Джонсън, Шакил О’Нийл. Те си говореха с мен все едно се познавахме от много време. В Сан Франциско бях съсед с Майкъл Джонсън. Разликата между залите в България и САЩ е огромна. Американците уважават гимнастиката. Целта ни бе да се върнем в България и да направим нещо за този спорт. Има много талантливи деца. Съдийските проблеми винаги ще ги има в гимнастиката”, завърши Красимир Дунев.