Настоящият национален треньор по спортна гимнастика Краси Дунев потвърди за Гонг от Лондон, че е получил уверение, че Йордан Йовчев взима квота за летните олимпийски игри. „Говорих с Адриан Стойка, който е президент на техническия комитет. Той ми каза, че Данчо е в листата и със сигурност взима квота. Още няма официално излязъл документ в страницата на международната федерация. Не знам защо се бавят, но знам, че Данчо е вътре и това е най-важното за нас”, заяви Красимир Дунев.

За отношението към Данчо Йовчев, Дунев коментира: „Всички просто наистина се прекланят пред него, защото той на тези години играе и наистина играе силна гимнастика. Взима квота за шеста Олимпиада. Много по-добре се представя даже и от млади момчета и наистина всички просто са възхитени, и се прекланят пред него. Мисля, че той си изигра много добре това, за което се подготвяхме. Аз нямах съмнения, че той ще вземе квота. Той до последния момент се чудеше дали е вътре, а аз още вчера му казах, че 100% е вътре с тези точки от многобоя, които направи и че имаме квота. Пак казвам, той си изигра много добре, надявам се днес и Ралица така да се представи.”

Признанието за постижението на Йордан Йовчев и от българска страна, и в Англия е огромно: „Имахме много обаждания, стотици обаждания имаме от България. Всички се радват, поздравяват го. Взимаха интервюта от Ройтерс, от местна телевизия. Наистина е нещо голямо това, което се случва с него. Надявам се днес и Ралица де вземе квота, за да изпълним на 100% това, за което сме дошли. Шансовете са големи и за нея също така. При тях даже мисля, че е малко по-лесно. В смисъл, че много по-малко гимнастички ще отпаднат от квотите. Тренировките минаха добре и дано си изиграе без големи грешки и мисля, че и тя има шанс за квотите.”