Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев призова всички фенове да посетят Арена Армеец по време на Европейското първенство. Шампионатът, който обединява всички възрастови групи, ще се проведе от 14 до 25 май.

„Наистина броени дни остават, напрежението расте, а имаме много ангажименти. Пристигат 13 тира с уреди, вече пристигнаха 9, очакваме днес или утре да дойдат и останалите. Организацията е много сериозна, целият елит на Европа ще бъде тук, очакваме много силно състезание. Трудно състезание. Надявам се нашите състезатели да се представят добре”, сподели Краси Дунев.

„Това е квалификация и за Европейските игри и за Младежката Олимпиада. При младежите има шанс за Олимпиадата. При девойките ще е по-сложно. Шансовете на мъжете да се класират в Топ 24 мисля, че са реални. Ако това стане, това е квалификация за Европейските игри. При жените ще е много трудно, защото имаме четири състезателки, една от гимнастичките ни се контузи. Владимир Тушев ще участва в многобоя и има шансове на Младежката Олимпиада. ”

„Благодаря на Министерството на спорта, че ни преведоха сумите. Нашият спорт, колкото е красив, толкова е и труден за организиране. Много е мащабен. Всичко е много тежко и обемисто. Надявам се да се справим. Искам да благодаря на всички, които ще ни помогнат. Хубавото е, че уредите, които дойдоха, ще бъдат раздадени по клубовете в България. Много уреди са. Ще можем да обзаведем много зали”, допълни президентът на родната федерация по спортна гимнастика.

„Искам да призова всички хора, да дойдат, защото ще бъде едно уникално състезание с най-добрите в Европа. Нека всички да заповядат. На 14 май започва женското състезание. След това, до 25 май са мъжете”, завърши Красимир Дунев.