Руснакът Владимир Крамник и Вишванатан Ананд от Индия завършиха реми в първата партия от мача за титлата абсолютен световен шампион по шахмат.
Равенството беше фиксирано на 32-ия ход на партията, в която руският гросмайстор игра с белите фигури срещу настоящия световен шампион.

В германския град Бон Ананд и Крамник ще изиграят 12 класически партии. Ако се стигне до равенство (6:6), на 2 ноември ще се проведе тай-брек – четири партии с контрола 25 минути плюс 10 секунди на ход и при необходимост две блиц партии по 5 минути плюс 10 секунди на ход и евентуално накрая „Армагедон” – 6 минути за белите срещу 5 минути за черните без добавено време с крайна победа за черните при реми.

Наградният фонд е внушителен – 1,5 млн. евро, които ще бъдат поделени между Ананд и Крамнк независимо от резултата. Във всичките предишни мачове за световната корона победителят получаваше 60% от фонда, а победеният другите 40%.

Победителят в Бон освен парите ще получи правото да не играе други двубои преди финала на следващия мач за световната титла. Гросмайсторите претенденти Веселин Топалов и Гата Камски ще се борят за правото да играят с него след 2 години.

Загубилият в Бон ще трябва отново да се включи в борбата за короната и се нуждае от победа в надпреварата за Световната купа, след което и успех в мача срещу победителя в серията Гран при. Или обратното - победа в Гран при и в мача срещу първенеца в Световната купа.