Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще посети Добрич по повод Европейската седмица на спорта BeActive. Министърът ще даде официално старта на събитията в града днес от 10.00 часа на покритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс "Добротица".

Красен Кралев и кметът на Добрич Детелина Николова ще наблюдават турнири по футбол, волейбол, баскетбол и хандбал, както и състезания по лека атлетика, плуване и борба с участието на всички деца, младежи и граждани на Добрич, които желаят да спортуват и да се включат активно в Европейската седмица на спорта. Надпреварата в различните видове спорт е организирана в спортните комплекси "Добротица", "Изида", "Русалка" и залата по борба в града.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот. Тя ще стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност и ще докаже, че спортът е достъпен за всички хора, независимо от техния произход, култура, възраст, пол или физически способности.

Лица на кампанията са Ивет Лалова, Александра Жекова, Станилия Стаменова, Даниел Асенов и мъжкият ни национален отбор по волейбол. /БТА