Личният треньор Теодора Коларова Георги Димитров - Корема заяви, че ще отнесе случая до спортния арбитражен съд към Българския олимпийски комитет. Както е известно Коларова бе уличена в употреба на забранени вещества. В допингпробата й, направена на 26 юни, бе открито наличието на тестостерон и неговите прекурсори. Поради тази причина и, след като изслуша мнението на експерти и самата състезателка, УС на БФЛА лиши Коларова от състезателни права за две години.

Димитров обаче продължава да твърди на базата на документите, с които разполага, че няма наличие на тестостерон, съобщава Българската телеграфна агенция.

Ето защо той ще продължи битката с ИААФ, но трябва да започне от арбитража към БОК, той като такава е процедурата, когато наказанието е наложено от националната федерация.

През декември пък Международният спортен арбитражен (КАС) съд ще разгледа случая с другите две състезателки на Димитров - Ваня Стамболова и Венелина Венева.

Както е известно в допингпробите на Стамболова и Венева също бе открит тестостерон, превишаващ малко нормата, което може да е вследствие на грешка при метода на анализ.

Това даде основание на БФЛА да не налага санкции на лекоатлетките. Допинг ревю бордът на ИААФ не прие това решение и изпрати случая за разглеждане в КАС.

Междувременно от ДАМС излязоха с позиция във връзка с изявление пред медиите на Георги Димитров, че агенцията е спряла финансирането на Стамболова и Венева.

От централата заявиха категорично, че не са прекратявали финансирането за олимпийска подготовка на двете състезателки, които са със спрени състезателни права до произнасянето на Арбитражния съд в Лозана/ Швейцария/ на 18 декември 2007 година.