Испанският колоездач Алберто Контадор се завръща в професионалните състезания другия месец, след като изтече наказанието му за употреба на допинг. Той ще бъде част от отбора на Саксо Банк в състезанието Енеко Тур, което стартира на 6 август и преминава на територията на Холандия и Белгия.

Контадор е е наказан от месец февруари заради позитивна проба от кленбутерол, като пробата е взета по време на Тур дьо Франс през 2010-а година. След това титлата от това състезание, което той спечели, му беше отнета.

Сега той стартира в състезанието в Холандия и Белгия, което е в седем етапа, на 6-и август- първият ден, след изтичането на наказанието.

„Тази обиколка е много специална за мене по няколко причини и на първо място заради факт, че отново се връщам на шосето и вече гледам напред. Освен това, тези две страни имат своята специфична колоездачна култура. И аз винаги съм се чувствал у дома си там, казва Контадор по повод предстоящото му завръщане. 29-годишният Контадор ще използва това състезание като част от подготовката за тазгодишното издание на Вуелтата на Испания, чието начало е на 18-и август.