Забраната от днес руски атлети да участват на големи спортни състезания през следващите 4 години, а страната да не бъде домакин на световни първенства, ще доведе до големи размествания в спортните календари. Ако местните органи не обжалват или тази тяхна крачка не бъде официално уважена, то част от спортните форуми, в който трябва да се определят първенците на планетата, ще трябва да си търсят нов домакин.

През следващата година в Русия трябва да се проведе световното първенство по спускане с шейни. Най-добрите в този спорт най-вероятно ще трябва да си сменят билетите и да не пътуват за Сочи през февруари.

През 2021 г. страната е избрана за домакин на световното първенство по плажен футбол. То трябва да се проведе в Москва през юли, а Русия пребори Чили и Ел Салвадор за тази чест.

Най-добрите катерачи в света също трябваше да мерят сили в Москва през 2021 г., но за сега не бързат с визите.

И ако тези две първенства не са достатъчно важни, то Русия може да съжалява за загубата на домакинство на три от световните шампионати в може би едни от най-популярните спортове в страната - волейбола и хокея на лед.

През 2022 година, освен световно първенство по футбол, на което в момента „Сборная" не може да участва като отбор, трябва да се проведе и шампионат на планетата по волейбол при мъжете. След като националният отбор на страната завърши на незавидното за своята класа 6-о място преди година, предимството на домакина можеше да се превърне в плюс в евентуален реванш пред феновете.

Дори бяха избрани 10-е града, които да са домакини на мачовете - Москва, Санкт Петербург, Калининград, Казан, Уфа, Ярославъл, Екатеринбург, Новосибирск, Кемерово и Красноярск. За момента волейболните фенове в тях ще трябва да почакат, преди да си правят планове кои мачове ще посетят.

Световното първенство по борба трябваше също да се проведе в страната от през септември 2022 г., но засега никой не бърза да слагат тепиха.

Русия спечели бронзовите медали на последното световно първенство по хокей на лед през тази година. Както и домакинството на същото за 2023 година. 24 отбора трябваше да си дадат среща в Санкт Петербург и да мерят сили в две от залите в града. Само че сега отборите ще трябва да почакат преди да си направят планове за предстоящите квалификации./bgvolleyball