Дейвид Хей обяви, че ще се завърне на ринга през лятото, а треньорът му намекна, че Кубрат Пулев е един от възможните противници на британския боксьор за този двубой.

Хей се е прицелил в пояса на WBC, който в момента се държи от големия брат Кличко - Виталий. Идеята на британеца е с няколко победи да си проправи път до двубой с победителя от срещата между Пулев и Тайсън Фюри, съобщава "Live Fight". Победа там пък ще му осигури двубой с Владимир Кличко за титлата на WBC, след като брат му Виталий се откаже от бокса. Самите Пулев и Фюри пък ще се бият за място срещу шампиона на IBF, WBA, WBO и IBO Владимир Кличко, като именно така може да бъде обединен претендентът за всички пояси. Треньорът на Хей Адам Буут заяви, че възпитаника му се цели в двубой срещу петима боксьори в тежка категория, които не са от Острова.

Същевременно Тайсън Фюри, който трябва да премине съпротивата на Стив Кънингам през април, за да гарантира двубой с Кобрата, заяви, че евентуалната среща с българина ще е в Германия. Фюри искаше да играе с Пулев в Лас Вегас или Ню Йорк, но сега в "Туитър" разкри, че вероятно това няма да стане. "Вероятно ще се наложи да ходя в Германия заради Пулев", написа той. От Германия са и промоутърите на българския боксьор "Зауерланд". От там вече заявиха, че мач между Пулев и Хей е възможен. Това би усложнило с допълнителен двубой похода на българина към мач с Владимир Кличко. /БГНЕС