Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на четири федерации украинецът Владимир Кличко изглежда прилага същите „мръсни номера“ на Тайсън Фюри, каквито правеше и българския боксьор Кубрат Пулев.

Британският боксьор е ядосан на щаба на украинеца, тъй като вторият избор на ръкавици може и да не е готов навреме за събота.

Тайсън Фюри обаче е категоричен, че няма да се бие без ръкавиците, с които иска да разполага.

Припомняме, че за мача на световния шампион с Кубрат Пулев преди около година на Кобрата бяха предоставени тесни ръкавици от щаба на Владимир Кличко. Освен това, организаторите сътвориха още редица неприятни изненади за екипа на Кобрата.

Двубоят Владимир Кличко - Тайсън Фюри е на 28 ноември, събота, в Дюселдорф, Германия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Британецът отхвърли първия вариант на подготвените за него ръкавици, тъй като има проблем с пръстите. Вторият вариант обаче най-вероятно няма да бъде готов навреме. Тайсън Фюри има зад гърба си подкрепата на Британския боксов съвет, затова е категоричен, че няма да се бие без екипировката, която иска.

„Изпратиха ми някои ръкавици, които Владимир Кличко беше поискал, но са за огромни палци, по-големи от нормалното“, заяви Фюри, който уточни, че при конкретни удари може дори да счупи пръста си.

Обадих се на момчетата там да ми изпратят други ръкавици, с нормални палци. Всичко изглеждаше ОК, но след това казаха, че ще е истинска битка те да бъдат готови навреме“, каза още британецът.

Няма да се бия, ако не получа нормални ръкавици, защото мога да изкълча палеца си“, коментира Тайсън Фюри.

Българският бокьор Кубрат Пулев се завърна на ринга след поражението  Владимир Кличко с мач през месец октомври. На 5 декември Кобрата ще изиграе втория си мач след злощастния нокаут. Двубоя на българина ще можете да наблюдавате в каналите на DiemaXtra и по Gong Play.