Състезанието по спортно катерене Sofia Boulder Battle събра най-добрите катерачи в света и ги изправи в битка срещу лидерите в този спорт у нас. В изключително зрелищна надпревара американецът Крис Шарма спечели Sofia Boulder Battle след като се справи с шестте боулдър предизвикателства.

На второ място остана канадецът Шон Маккол, който демонстрира великолепна форма и състезателен дух. Българското спортно катерене защити Калин Гърбов, който си спечели третото място. След тях в класирането се наредиха Мартин Петков, Никола Петров - Кайцата, Дейв Греъм и Емилиян Колевски.

Sofia Boulder Battle 2014

Замислено като спортно състезание, събитието бързо се превърна в страхотно шоу за публиката с много емоции и овации. Присъстващите в залата надъхваха и подкрепяха катерачите, а те от своя страна показаха уникален стил на катерене от световно ниво. Атмосферата беше много вдъхновяваща и със сигурност мотивира българските катерачи да тренират по-усилено и да постигнат по-добри резултати.

Sofia Boulder Battle 2014

Над 400 души се събраха вечерта в Boulderland, което прави Sofia Boulder Battle най-посетеното катерачно събитие в България тази година. След края на надпреварата най-добрите катерачи в света раздаваха автографи и се снимаха с феновете. За атмосферата допринесоха DJ Vankata - The Turntablist и десетките награди, които раздадоха спонсорите от магазин Стената.

Следващото голямо състезание ще бъде идната събота - 12 юли - отново в Boulderland. Тогава ще се проведе Купа България по спортно катерене - дисциплина боулдър за мъже и жени. В надпреварата ще се включат и катерачи от чужбина. Квалификациите започват в 10:30, а финалите от 18:30.

Sofia Boulder Battle 2014