Карин Околие е трета в серията си на 200 метра на лекоатлетическия турнир от програмата на младежките олимпийски игри в Сингапур и се класира за финала в дисциплината.

Българката отстъпи само на американката Екпоне и на представителката на Ямайка Шерика Джаксън, които бяха най-бързи. Околие подобри личното си постижение 24,39 секунди, а в общото класиране е 5-а - най-бързата европейка в сериите.

Треньорката Ваня Колева е много щастлива, защото Карин победи всички, класирали се преди нея на европейската олимпийска квалификация в Русия.

„Чувствах се много добре в тази силна серия. Все едно съм една от тях, от най-силните. Опитах се да натисна още малко накрая, но не стана съвсем. На финала – още по-добре”, каза чаровната атлетка.

Георги Цонов също намери място сред финалистите. Той е с 5-и резултат в квалификацията на троен скок - 15,38 метра, постигнати от втори опит. Най-добър е кубинецът Санчес с 15,99 метра.

„Не съм доволен от себе си, можех да скоча над 16 метра. И двата фаула, които направих бяха над 16 метра. На финала ще се поправя”,- амбициран е пловдивчанинът.

Плувкинята Христина Мунчева е пета в серията си на 50 метра свободен стил 27,97 секунди и не продължава на полуфиналите.