Президентът на Българската федерация по лека атлетика и председател на Балканската асоциация Добри Карамаринов посрещна най-дългоочаквания гост, който пристигна у нас за първата Балканска гала – Сергей Бубка.

На път за Правец, където ще се състои мероприятието, Карамаринов сподели за Гонг, че утре ще бъде подписан важния договор с Атлетическата федерация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали.

„Посрещнах Сергей Бубка в качеството си на президент на Балканската асоциация, радвам се, че той прие поканата и ще бъде наш гост. 11-те балкански федерации ще бъдат представени в нашата среща, а и Сергей ще присъства и ще вземе участие в нея, и най-вече на върха, на 1 декември, от 19.00 часа на първата Балканска атлетическа гала. Много се радвам, че такова голямо име в световната атлетика ще ни уважи и ще вземе участие”, сподели Добри Карамаринов.

„Сергей Бубка ще присъства на подписването на този контракт, който вече е договорен, с президента на тази организацията на Персийския залив, който е тук и представлява шест държави (Кувейт, Катар, ОАЕ, Саудитска арабия, Бахрейн и Оман). Утре ще подпишем този договор за сътрудничество - от една страна Ахмад Ал Камали и от друга, аз като представител на 11-те балкански федерации.”

„Подобни договори добиват по-голямо значение в световната атлетика, защото става все по-трудно да се мотивират наши атлети да участват на големи първенства. На тези състезатели им трябват прояви и състезания, за да се подготвят. Такива девет състезания ще имаме на балканско ниво през следващата година.”

„От 19.00 часа ще открием новата атлетическа писта в Правец. Точно преди една година получих от кмета на Правец разрешение за реконструкция на тази писта и тя вече е факт. Искам да благодаря и на Министерството на спорта, които осигуриха средствата.

Стадионът ще бъде доизграден със седалки и ще отговаря на всички изисквания, а 2013 година, когато ще се проведе Европейската купа на 10 хиляди метра, ще бъде едно чудесно съоръжение, а Правец ще бъде един център за подготовка на атлети от цял свят”, завърши Добри Карамаринов.