Легендата в световната лека атлетика и вицепрезидент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Сергей Бубка сподели пред Гонг мнението си за предстоящата Балканска гала, която ще се проведе в четвъртък в Правец. Олимпийският и световен шампион, настоящ рекордьор на планетата в овчарския скок, допълни, че Ивет Лалова е българската състезателка, която прави впечатление с представянето си.

„Вие сте права, не съм в България за първи път, затова ми е много приятно отново да дойда тук, защото ще се проведе първата Балканска гала и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов ме покани, за да взема участие, затова ми е много приятно да съм в България”, сподели членът на МОК.

„Винаги съм отделял голямо внимание на оценката на представянето на спортистите, а и е много важно за популяризирането на леката атлетика на Балканите, затова и присъствам и смятам, че това е много важно мероприятие. Спортистите трябва да бъдат оценявани, да бъдат авторитети и да привличат младите към спорта лека атлетика. И съм уверен, че трябва да растат нови и ярки звезди в спорта, които да са кумири за младото поколение”, каза още Сергей Бубка.

„Българската лека атлетика винаги се е ползвала с голям авторитет и голям успех, затова днес ми се иска да видя ново поколение от ярки спортисти. Ивет Лалова се представя на ниво, но аз съм й обръщал внимание и по-рано, още когато се е състезаваше на младежки надпревари, а сега е отново на добро ниво”, завърши Сергей Бубка.