Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова сподели, че е време да даде път на младите за предстоящото Световното първенство в Баку, Азербайджан.

Грацията ни коментира решението на треньорския екип и федерацията на шампионата тя да изиграе само две съчетания в квалификациите (лента и бухалки), докато двете ѝ съотборнички Боряна Калейн и Катрин Тасева ще представят пълните си програми.

Решението е взето на базата цялостното представяне на националките през сезона, тяхното моментно състояние, както и тактиката, която ще бъде приложена, за да бъде постигната целта – две квоти за Олимпиадата в Токио 2020.

“Моето мнение, като капитан на отбора за взетото решение да се играят 4+4+2 съчетания на предстоящото световно първенство в Баку е, че това е най-удачният вариант. На база резултатите ни през годината на големите форуми мисля, че е редно четирите съчетания да изиграят Боряна Калейн и Катрин Тасева. Според мен те абсолютно заслужиха и извоюваха правото си на това”, сподели Невяна Владинова пред официалната страница на федерацията във Фейсбук.

„Аз използвах всички шансове, дадени ми през годините и сега е ред да отстъпя на по младите. Обичам момичетата и разбира се съм плътно до тях като капитан на отбора и ще дам всичко от себе си, за да помогна с каквото мога”, коментира още Неви.

Вчера (събота, 11 август) националният тим направи контролно състезание, което беше спечелено именно от Невяна Владинова. Кадри от зала "Раковски" можете да видите тук:

БГНЕС
14 снимки