По-малко от месец след края на звездната битка в Лас Вегас, Саул "Канело" Алварес заяви, че негов приоритет е среща реванш през месец май с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория Генади Головкин.

Канело (49-1-2, 34 КО) се изправи срещу Головкин (37-0-1, 33 КО) в 12-рундова битка, която в крайна сметка завърши със съдийско равенство на 16 септември в Лас Вегас.

Спорните резултати бяха следните: 118-110 за Канело, 115-113 за Головкин и равенство 114-114. В резултат на това Головкин запази всичките си титли в средна категория.

Има клауза за реванш в договора между двамата от първата среща, според който само Канело може да упражнява правото да я активира, но двете страни понастоящем все още преговарят за това кога да се състои тяхната битка. За сега най-вероятна изглежда датата 5 май, а мястото на срещата вероятно ще бъде отново Лас Вегас.

"За мен приоритет е реванш с Головкин. Точно сега ще си почина, но приоритет е битка през май. Ще се опитаме да направим всичко възможно тази среща да се състои през май", заяви Канело

"Зависи от тях дали искат да има такъв реванш, аз съм съгласен на нова среща. Трябва да преговаряме, ние сме готови, искаме битка през май", добави той.

Въпреки, че Арлингтън, Тексас и Лас Вегас, Невада се считат за топ места за провеждането на този реванш, става ясно, че мястото за тази среща все още дори не е коментирано - единственото е ясно, че битка ще има през май.

Ръководителите на "Голдън Бой" започнаха преговорите за реванш преди няколко дни, така че се очаква, че вероятно до края на тази година ще има конкретни новини за втората битка.

В допълнение, WBA (World Boxing Council) даде зелена светлина за провеждането на нова среща между "ГГГ" и Канело - което дава на Головкин допълнително време, за да направи своята задължителна защита срещу топ претендента Джермал Чарло.