Новият кандидат за президент на федерацията ни по бокс Светослав Стойчев обяви официално, че ще се стреми към прозрачност и отчетност в централата, ако бъде избран. Общото отчетно-изборно събрание ще се проведе на 9-ти юли. 35-годишният Стойчев се занимава с консултантска дейност от 2000-та година и заяви, че би могъл да направи успешен план на работа във федерацията ни по бокс. Светослав Стойчев и неговият екип напомниха, че ни грози изключване от международните прояви на АИБА, а съдия-изпълнител вече е запорирал сметките на родната централа. Вече пък са водени предварителни преговори с известна фирма, която да стане генерален спонсор на федерацията.

„Трябва да се направят някои кардинални неща в централата. Не трябва да има еднолично управление. Основният проблем е финансирането и се надявам, че ние имаме лек. Трябва да се направи одит на федерацията. На бокса му трябва не боксьор, а мениджър”, категоричен бе Светослав Стойчев. „Трябва да се справим. Нямаме друг избор. Ако бъда избран за президент на боксовата федерация на 9-ти юли, то на 10-ти планираме да пътуваме за среща в международната централа, за която съдейства покойният вече Иван Славков”, сподели още Стойчев.

Той обясни, че смята да разпредели управлението на федерацията по групи, като спортно-техническа да се занимава само със спортните въпроси, а мениджърска – административната и управленска работа.

„АИБА очаква промени в нашата федерация и ако те не се случат, може тази глоба от 1500 франка да се превърне в нещо доста по-сериозно”, каза още Светослав Стойчев.