Канадският боксьор Бърмейн Стивърн коментира причините за отказа си да излезе на ринга срещу Александър Поветкин. Двамата трябваше да се бият в събота в Екатеринбург, но в деня на мача стана ясно, че руснакът е дал положителна допинг проба за втори път тази година.

Този път в организма му бе открито забраненото вещество остарин. По тази причина в съботния мач нямаше да бъде заложена титлата временен шампион във версията на Световния боксов съвет (WBC)

"Дойдох в Екатеринбург не заради боя с Поветкин, а заради титлата временен шампион и възможността да се изправя срещу Дионтей Уайлдър. Разбрах, че много хора се възмущават защо не съм излязъл срещу Александър. А защо да го правя? Аз съм спортист и се сражавам заради постижения и резултати, а това би било един безсмислен бой", обясни Стивърн.

След отказа му на пожар бе повикан френския боксьор Йоан Дюопа, който бе нокаутиран от Поветкин в шестия рунд. Руснакът на 21 май трябваше да се бие с Дионтер Уайлдър в Москва, но тази среща бе отложена заради това, че в организма на Поветкин бяха намерени следи от мелдоний.

WBC реши да не го наказва, но Уайлдър получи травма и мачът пропадна. /БГНЕС