Джо Калзаге очаква с нетърпение предстоящата битка на Антъни Джошуа и събота вечер, когато той ще се изправи срещу Карлос Такам пред препълнения стадион "Принсипалити".

Това е мястото, известно още като стадион "Милениум", където пенсионираният вече Калзаге спечели боксовата среща за обединяване на титлите в супер средна категория срещу датската легенда Микел Кеслер през ноември 2017-та година.

Калзаге обаче също мисли и за друга битка - Антъни Джошуа срещу Тайсън Фюри - и колко огромна би била тя за британския бокс.

"Много бих искал да видя Тайсън Фюри да се завърне на ринга във форма, защото мисля, че това ще бъде най-голямата британска боксова среща за всички времена. Това ще бъде велика битка за Великобритания. Това би било битка за световна титла. Защото помнете, Тайсън Фюри победи Кличко много по-комфортно от Антъни Джошуа. Това ще бъде страхотна комбинация на стилове. Бих искал да видя тази битка", заяви Джо Калзаге.

29-годишният Фюри (25-0, 18 KOs) иска да се бие отново, но британският боксов съвет все още не е върнал боксовия му лиценз. Бившият шампион в тежка категория се бори с алкохолизма, зависимостта от кокаин и депресията, която го налегна, след като победи Владимир Кличко, за да спечели титлите на IBF, IBO, WBA и WBO през ноември 2015-та година.

Неактивността на Фюри е насочила вниманието на феновете към евентуална битка между Джошуа (19-0, 19 KOs) и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО), но Калзаге смята, че техничния Фюри ще бъде по-трудно предизвикателство за Джошуа, отколкото мощния Уайлдър.

"Дионтей Уайлдър? Мисля, че Тайсън Фюри ще бъде по-трудно предизвикателство за Джошуа, само заради начина, по който се боксира. Предполагам, че Джошуа ще нокаутира Уайлдър, но все пак ще е доста забавно да гледаме тази битка. Аз все пак се надявам, че Тайсън ще разреши проблемите си и ще се върне във форма, за да се изправи срещу Антъни. Това би било велика битка", завърши Джо Калзаге.