Калоян Махлянов-Котоошу е поставен непосредствено след йокодзуна Хакухо в рейтинг-листа за последния за сезона класически турнир по сумо „Кюшю Башьо” във Фукуока, който стартира на 14 ноември.

След Котоошу са наредени Баруто, Харумафуджи, Кайо, Точиодзан, Какурю, Аран и Точиношин. Сред деветимата най-високо поставени сумисти има трима монголци (Хакухо, Харумафуджи и Какурю), двама японци (Кайо и Точиодзан) и четирима европейци (Калоян, Баруто от Естония, Аран от Русия и Точиношин от Грузия). Във висшата лига "макуучи" на професионалното сумо от втора дивизия се връщат четирима участници в "бейзболния скандал", които изтърпяха наказанията си - 188-килограмовия Миябияма, Тойоношима, Гоейдо и Окиноуми.

Белият феникс Хакухо се готви за нови рекорди, след като спечели четири турнира подред, без да допусне нито едно поражение. Супертурнирът на остров Кюшю ще се проведе в периода 14 - 28 ноември. Миналата година във Фукуока Българският Гъливер записа 10 победи и пет поражения, като един от успехите му беше срещу йокодзуна Асашорю, който се оттегли от сумото тази година.