Откакто Джордж Сен Пиер официално обяви завръщането си в света на смесените бойни изкуства след четиригодишен период на прекъсване, спекулациите за възможна битка с настоящата суперзвезда Конър Макгрегър започнаха да валят. Това може и да се случи, но според президента на UFC Дейна Уайт, пътят ще е дълъг.

Фъргюсън към Макрегър: Той е шампион на хартия, ще го смажа

Макгрегър (21-3), настоящ шампион на UFC в лека категория и Сен Пиер (25-2), бивш дългогодишен шампион в полусредна категория, са две от най-големите имена в историята на спорта и определено са двамата атлети, които продават най-много телевизионни пакети. Ако двамата се срещнат, това със сигурност ще бъде едно от най-големите събития в цялата история на UFC, но все още има прекалено много препятствия пред евентуална тяхна битка.

Сен Пиер (вляво на снимката)

източник: Gulliver/Getty Images

Не само, че Сен Пиер, който ще се изправи срещу шампиона в средна категория Майкъл Биспинг (30-7) в основното събитие на UFC 217 на 4-ти ноември, трябва да спечели титлата, но в неговия договор е записана клауза, че той след това трябва да защитава титлата срещу временния шампион Робърт Уитакър.

Макгрегър, междувременно, се е насочил към собствената си среща за обединение на титлите - с временния шампион Тони Фъргюсън. Уайт заяви, че всички тези битки трябва да завършат, преди да има някакъв смисъл да преговаряме за битка между Сен Пиер и Макгрегър.

"Джордж ще трябва да защити титлата си, а Конър също има какво да прави. Ще мине поне година и половина, преди да започнем да говорим за подобна битка", заяви Уайт.