По-малко от ден остава до старта на изкачването на Копитото в памет на алпиниста Боян Петров.

Регистрацията за участие в състезателната част на програмата все още е отворена. Към този момент повече от 700 души са заявили желание да се включат, съобщава 360mag.bg.

Състезателната част от изкачването ще се проведе на стартови вълни утре, 18-и май. Те ще бъдат през половин час – първата ще поеме към Копитото в 9:30 часа, а последната в 11:00 часа.

След това, в 11:30 часа ще започне и изкачването за всички, които не желаят да се включат в надпреварата.

Стартът на събитието ще бъде поставен от бар Шишарката в Княжево, а финалът – на кулата на Копитото. Когато приключат състезателната програма и изкачването след нея, ще има и награждаване на победителите. То ще се проведе от 13:30 часа на Копитото. По време на него ще има и томбола с награди за участниците.

Очаква се в състезателната част да се включат и много спортисти. Сред тях са Евгения Раданова, която ще стартира с цял отбор, както и "човекът-птица" Весо Овчаров.

Припомняме, че организаторите на събитието целят то да се превърне в традиция, като всяка година ще бъде посветено на един от 14-те осемхилядника. Тази година той ще бъде Гашербрум I – първият изкачен от Боян Петров връх над 8000 м. Всеки регистрирал се участник ще получи стартов пакет с номер, карта на Витоша и специален медал, който вместо лента, има тънко алпийско въже с възли, както и еделвайс, който може да се носи отделно като значка.