Всички състезатели в националния отбор по борба в класически стил са достатъчно добре подготвени и целта от световното първенство е спечелването на максимален брой олимпийски квоти, заяви представителят на България в категория до 60 килограма Иво Ангелов.

"Подготовката беше доста тежка, но сега се чувствам много добре. Добре сме физически. Надявам се целият отбор да се представи на обичайното високо ниво и да вземем възможно повече визи за Лондон. Настроен съм добре психически, отпуснат съм и се надявам да няма никакви проблеми на световното първенство. Надявам се подготовката да е била добра и турнирите да са били достатъчни. Аз вярвам в себе си и мисля, че имам сили да стана първи", заяви Иво Ангелов за БТА.

Ангелов спечели сребърен медал на европейското първенство в германския град Дортмунд през пролетта, а тогава се забеляза новата тенденция на ускорените срещи в борбата. Броят на участниците беше голям, а финалистите излизаха почти без почивка на тепиха и бяха уморени. В Истанбул обаче ще бъде още по-тежко.

"Световното първенство е първото състезание, в което се дават квоти. Ще бъде многолюдно, но ние сме подготвени за 5-6 срещи. Имаме доста конкуренция, която идва най-вече от Русия, домакините Турция, Азербайджан, Армения и доста други държави, които идват с добри отбори", каза още Ангелов.