Спринтьорката ни Ивет Лалова, която живее и тренира в Италия, за щастие не е била в страната по време на силното земетресение през изминалата нощ. Лалова все още е в Южна Америка, където заедно със съпруга си Симоне Колио са останали за кратка почивка след олимпийските игри в Рио.

В Италия е треньорът на Лалова Роберто Бономи, който е невредим след земетресението.

Очаква се Лалова да пристигне в България в петък, научи Гонг.

Най-малко 18 души са загинали при силното земетресение в Централна Италия през изминалата нощ, съобщават италиански медии, като се позовават на местни източници, предаде Франс прес.

Данните, все още неокончателни и неофициални, са за три селища, най-силно засегнати от труса, разположени в планински район на около 150 км североизточно от Рим. В едно от тях, Пескара дел Тронто, са най-многобройните жертви, потвърдени засега - 10 души по данни на регионалната гражданска защита, пише dariknews.bg.

Първият трус, със сила 6,2 степен, беше на границата между областите Лацио, Умбрия, Марке и Абруцо, с епицентър около градчето Акумоли. Втори трус беше регистриран около час по-късно в областта Умбрия.

Земетресението е усетено в градовете Перуджа, Риети, Норче, където има повредени сгради, пътища и мостове. Трусът е е събудил и жителите на Рим.