"Лятото има Европейско първенство в Берлин, което е голяма мотивация, голяма цел, още повече за сребърен медалист от предишното първенство като мен, не може да не бъде голяма мотивация това първенство", сподели българската лекоатлетка Ивет Лалова-Колио на пресконференция в София.

Опитната ни спринтьорка спечели два сребърни медала на 100 и 200 метра на предишното Европейско първенство на открито и догодина ще защитава силното си представяне в столицата на Германия. 

"След Световното първенство взех принудителна почивка, тъй като последните стартове, които бях планирала бяха отменени. Затова сега съм към края на тази почивка и съвсем скоро започвам подготовка. Планирам, живот и здраве, да стартирам още през зимния сезон, което е след само няколко месеца. Знаете, че през зимата има Световно първенство, а лятото има Европейско първенство в Берлин, което е голяма мотивация, голяма цел, още повече за сребърен медалист от предишното първенство като мен, не може да не бъде голяма мотивация това първенство", коментира Лалова, която присъства на подписването на нов партньорски договор между Българска федерация по лека атлетика и Мтел.

Откриват реновираната зала "Фестивална" през октомври

Най-бързата бяла жена в историята сподели, че много се радва от завършения ремонт на зала "Фестивална", която вече ще носи името "Асикс Арена", и разкри плановете си да води зимна подготовка в София. 

"Имам прекрасни спомени от нея, защото именно там бяха моите първи състезания, още през далечната 99-та година. Честно казано, нямам търпение да се върна обратно там и се радвам, че ще го направя като състезател, а не просто да я посетя. Липсата на зала беше една от причините много състезатели да търсят принудително подготовка навън в студените зимни месеци. Това решава абсолютно всички проблеми, така ще имам повече контакти и срещи и с много други български и софийски атлети. Надявам се да бъда една мотивация за децата, които ще тренират там. Нещо се случва, нещо се връща в българската атлетика и това е от огромно значение и затова много се радвам, че залата е готова", каза Лалова. /БГНЕС