Председателят на сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров коментира четвъртото издание на турнира по тенис на маса в Панагюрище. Той заяви, че не е и мечтал толкова елитни състезатели да пристигнат у нас.

„Не съм и мечтал, че толкова много състезатели от елита ще пристигнат в Панагюрище. Тук са олимпийските шампиони Ма Лонг и Динг Нинг и общо над 80 тенисисти от топ 100 на ранглисти. Това е нещо невероятно, това е може би най-силният турнир в света. Надявам се, че винаги ще надграждаме нещо и „Асарел България Оупън“ ще става още по-добър“, заяви председателят.

Иван Александров е щастлив и че шампионите от 2017 година Димитрий Овчаров и Касуми Ишикауа пристигнаха, за да защитават титлите си.

„Всеки добър тенисист, който идва тук бива впечатлен от гостоприемството ни, от залата. Когато се прибере в родината си или отиде на друг турнир, той разказва за нас. Така се превръща в един вид наш посланик. В този смисъл се радвам, че Овчаров и Ишикауа са отново тук. Те са сред най-ярките звезди на световния тенис на маса и същевременно са големи приятели на България“, допълни той.