Ивайло Бонев с кон Абарт триумфира в големия тур “Бяла карта” в лигата по прескачане на препятствия на конната база “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. 

Националът ни се представи отлично в изпитанието с височина на препятствията – 135 - 140 см. На второ и трето място се класира Ангел Няголов съответно с конете Ченс и Гидеон. Талантливият ездач постигна още едно второ място, но в изпитанието за 5 и 6-годишни коне за приза на “Домейн Бойар”. 

Победителка по този паркур стана Ана Бойова с Ал Де Баран. Трети е Владимир Спасов с Аполон.

Стартът в Божурище беше трети кръг от лигата по прескачане на препятствия и предизвика сериозен интерес, след като участваха 125 ездачи от България, Македония и Турция. Финалното състезание ще е на 24 и 25 септември, когато ще бъде определен крайният победител.
 
Общият награден фонд на лигата в Божурище е 38 000 лв. Основен спонсор е “Бяла карта”, останалите са “Домейн Бойар”, “Озгоркей Холдинг, “ЦУМ”, “Кавалор”.

От 17 до 19 юни (от петък до неделя) пловдивското село Житница ще приеме финалите на държавното първенство по прескачане на препятствия. Тогава ще стане ясен съставът, който ще ни представя в Световната купа от 1 до 3 юли в Божурище.