Днес двама родни гимнастици заминаха на тренировъчен лагер в Солун, след което ще продължат подготовката си в Швейцария и оттам ще пътуват за Европейското първенство по спортна гимнастика.

Йордан Йовчев и Александър Батинков ще се готвят целенасочено с треньорите си за добри постижения в Италия.

Доста амбициран за успех е 23-годишният Батинков, който на Купа България спечели злато в многобоя. Пред Гонг той сподели, че не е бил в най-добрата си форма и има още какво да покаже на Европейското първенство в Милано от 2 до 6 април.

„Искам финал на висилка. Това, което можах и не направих на купата дано покажа по-добре на Европейското. Дано постигнем задачите си. Преди няколко години претърпях тежка контузия – счупи крак, последваха операции, но сега искам на любимия си уред висилка да постигна нещо голямо” каза гимнастикът.

Примери за Батинков са Йордан Йовчев и Алексей Немов, а сподели още: „Близо 11 години се занимава със спортна гимнастика. Започнах в Пловдив също като Йордан Йовчев, а от 7-8 години съм в ЦСКА. До сега съм участвал на три европейски и две световни първенство, но не съм постигал сериозни резултати. Искам в Милано сега да направя нещо на по-високо ниво. Сега направихме съчетание, което при добро изпълнение може да се бори за финал. На ден тренирам по 4 часа. Чух, че Еди Пенев има силно съчетание на земя от САЩ. До сега нямаме много контакти с него, но ще се видим на лагерите.Ярослав Вовк няма да е с нас в Солун защото се контузи на Купата на България и трябва да ходи на прегледи”.