Една от най-големите ни надежди за олимпийски медал в Токио - Йосиф Миладинов, призна, че е имал предложение да се състезава под германския флаг. 17-годишният българин непрекъснато е сравняван с легендата на плуването - Майкъл Фелпс, и е сочен за един от най-големите таланти в своя спорт. 

"Преди години, когато бях в Германия, имах предложение от един германски клуб да се запиша в клуба. След това дойдоха предложения за трениране в Германия, състезаване от националния отбор на Германия, които аз отказах. Защото никога не ми е било тръпка да се състезавам за друга държава, като знам, че България ми е в сърцето. Няма значение къде съм и с кого съм, аз съм българин! Знаех си, че някой ден ще се върна и ще продължа да се състезавам за България", призна Миладинов пред ТВ+.

"Това е лично тяхно мнение. Щом така го чувстват, явно има някаква причина, за да се състезават за тези държави. Най-често са финансови. Те си преценяват най-добре какви решения да вземат за в бъдеще и го правят", добави талантът относно хората, които избират да се състезават за друга страна. 

"Сравнението с Майкъл Фелпс не ме дразни. За мен съм си Йосиф Миладинов. Не се сравнявам с никого, защото имам собствена визия, собствен стил", допълни плувецът.