С грандиозен шоу спектакъл на гимнастическите спортове, тази вечер един от най-изявените български спортисти Йордан Йовчев отпразнува своя рожден ден.

Под звуците на “Многая лета” олимпийският вицешампион получи признанието на родната публика, която стана на крака да аплодира своя идол.

Галата бе и по повод приемането на България и Румъния в европейското семейство, както и 125-та годишнина на Международната федерация по гимнастика. Пред пълната Зала 1 на Националния дворец на културата в столицата, пред президента на Републиката Георги Първанов и пред очите на редица официални лица излезе цало съзвездие от гимнастици и акробати.

На сцената се появиха още Алексей Немов (Русия) - „Мистър чар” на световната гимнастика и четирикратен олимпийски и шесткратен световен шампион, неповторимият олимпийски шампион Юри Кеки от Италия, който разбра какво е почитанието на българите към него, особено след жеста му по време на Игрите в Атина, когато поздрави Йовчев след жестокото порязване от страна на съдиите, румънецът Мариан Драгулеску – многократен шампион на Европа и на планетата, Дмитрий Карбаненко (Франция), Иван Иванков (Беларус). При дамите най-много аплодисменти получи новата звезда, родената в България италианка Ванеса Ферари.

Спектакълът не мина и без изящните изпълнения на грациите от художествената гимнастика – Симона Пейчева, Стела Султанова, Филипа Сидерова и националния отбор ансамбъл девойки. Участие в единственото по рода си шоу взеха още: формациите на Нешка Робева и Лили Игнатова, националният отбор по аеробна гимнастика, най-добрите акробати, както и примата на българската естрада Лили Иванова.

Режисьор на шоуто бе бившият шеф на Националната телевизия Хачо Бояджиев, водещ - известната от близкото минало телевизионна коментаторка Вера Маринова.

Разбира се, зрителите се наладиха и на неповторимите съчетания на четирикратния олимпийски медалист и четирикратен световен шампион, който едонствен се осмели да събере на едно място всички тези звезди на световния спорт – Йордан Йовчев.

След края на спяктакъла Алексей Немов благодари лично на българина за невероятната вечер и заяви: “Въпреки че времето ни за подготовка бе много кратко мисля, че се получи едно страхотно шоу. Тук работят само професионалисти.”

По рано през деня Йовчев получи почетния знак на президента Георги Първанов за изключителните си постижения в спортната гимнастика.