Най-добрият гимнастик на България Йордан Йовчев даде специално интервю за Петър Стойчев, който днес влезе в ролята на спортен журналист. Повод за необичайната роля на плувеца бе 15-годишният рожден ден на Дарик радио.

„Вече започнахме лагера, малко на Белмекен, след това София и Пловдив и продължаваме, тъй като в началото на следващия месец започват състезанията. Първият ми старт е на 9 февруари. Надявам се да проведа една нормална подготовка, здравословното ми състояние да е добро и да се представя по най-добрия начин, на който съм способен. Вярвам, че имам шанс за финали и медал, но ще видим, каквото стане.”

На въпроса България или САЩ ще избере, Йовчев отговори: „Най-добре малко в България и малко в Америка. Междинният вариант ми допада най-много. Но казвам само за сега, всичко зависи от целите и подготовката.”

„Не само е трудно, а се изисква неистов труд. Изпитвам го на собствените си плещи, не е като да си на 17, някои неща вече физиката ти не го позволява. Не знам как да го обясня, все пак всеки спорт по своему е много труден, да не говорим и за плуването например, но определено възрастта оказва влиянието си”, добави Йовчев.

„Слушам Спортно шоу Гонг, разбира се. Пожелавам на феновете да продължават да слушат Дарик радио. Да следят спортните ни изяви, били те добри или лоши, важното е, че даваме всичко от себе си”, завърши гимнастикът.