"Мисля, че Иван Абаджиев няма нужда да бъде представян. Каквото и да се каже за него ще бъде малко. Отиде си един от най-големите мъже на България", заяви легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева.

Днес десетки си казаха последно сбогом с великия треньор, човек и деятел Иван Абаджиев, на поклонение на Националния стадион "Васил Левски".

България изпрати големия Иван Абаджиев в последния му път

"В момента имаме хора от мъжки пол. Няма мъже, които да поведат България. Няма мъже като Иван Абаджиев", сподели със сълзи на очите тя.

Наим Сюлейманоглу: Иван Абаджиев бе велик и като треньор, и като човек

"България днес губи един голям треньор, един голям учител на всички български треньори", заяви министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Дашева.

"Тъжен ден за българския спорт, но такъв е животът. Това, което той е оставил ще бъде дълго време използвано като методика, като методология на подготовка, не само у нас, но и по света. Той е оставил много и бъдещето ще говори за него със същите мили думи, с които ние сме говорили преди и днес се прощаваме с него", добави проф.Дашева.

"Скромен човек, човек, който е изключително трудолюбив и отдаден на тренировката и спорта. Такива хора трябват на българския спорт", сподели за финал министърът.

"Дано да намери покой. Знаем, че бяха бурни последните му години, а той е човек, който действително заслужава уважение от цяла България", каза световната рекордьорка, олимпийска вицешампионка и бронзова медалистка на скок височина Йорданка Благоева.

"Радвам се, че поне си отива с тази почит. Дано да има такива последователи като него. Българският спорт се нуждае от това неща и аз вярвам, че ще има, защото той има много възпитаници", добави Благоева.

"Той е незабравим. Личност в спортната общност, която едва ли някога ще бъде забравена", каза за финал световната ни рекордьорка. /БТА