Инна Ефтимова (Локомотив Русе) е първа в старта на 60 метра на 46-ия лекоатлетически турнир Академик, който се провежда в Добрич. Ефтимова постигна 7.32 секунди във финалното бягане, докато в сериите спря хронометъра с 0.01 секунда по-бързо.

Второто място остана за Надежда Рачева (Костенец) със 7.66, а третото място зае Радостина Стоянова със 7.80, също състезателка на Локомотив (Русе).

Очаквано Силвия Дънекова с 4:21.19 минути е първа на 1500 метра.

В тройния скок Андриана Бънова се приземи над норматива на федерацията за участие на европейско първенство в зала през март в Прага. Вторият и най-добър неин опит е 14,10 метра. Реално Бънова беше единствена в класирането, тъй като другата записала се състезателка Велисласа Костадинова от Спартак Плевен има резултат 0, тъй като не направи нито един успешен скок.

На гюле Радослава Мавродиева от Сливен е първа с 18,34 метра, което е неин резултат от последния опит. Още една състезателка участва при гюлето- представителката на домакините Силвия Петрова, която тласна на 7,64 метра.

Състезателката на СК Костенец Ваня Стамболова постави национален рекорд на 400 метра с препятствия при жените на турнира Академик. Стамболова, чийто треньор е Георги Димитров-Корема, завърши с време 58,54 секунди.

Отделно от това, постижението й е трето за всички времена в тази дисциплина, а бягането на 400 метра с препятствия в зала се провежда за първи път в България./БТА