Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева сподели в навечерието на Световната купа в Арена Армеец София, че една от най-важните й задачи през последните месеци е била да внесе спокойствие в състава.

Състезанията започват днес от 13.00 часа с индивидуалния многобой, а надпреварата при ансамблите е от 18.45 часа. Церемонията по откриването е 15 минути по-рано. Входът за всички зрители е свободен.

Вчера момичетата проведоха своята официална тренировка в Арена Армеец.

„Честно да ви кажа бяхме малко притеснени, защото това ни е първата изява за втората част от сезона. Много съм доволна от това, което направиха момичетата, но ще съм спокойна, когато приключи цялото състезание“, сподели Ина Ананиева.

„Истината е, че малко успокоих момичетата след Баку, защото нещата няма как да се случат на всяка цена – можем да бием, можем и да падаме. Така че общо-взето в тази посока работихме. Сега и обстановката е малко по-спокойна. Момичетата вече за пета поредна година играят в тази зала, аклиматизираха се, всичко е наред“, коментира треньорът на ансамбъла.

„Конкуренцията тук е ужасна, същото ще бъде в Казан, същото ще бъде и на Световното първенство. Моите очаквания са да играят без грешка, а след това нещата ще се наредят. Новите трика са готови, ще играем с тях на съчетанията с пет ленти“, завърши Ина Ананиева.