Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева сподели пред Гонг, че е взела решение да освободи от състава две от състезателките си, тъй като „не са преценили силите си след Олимпиадата”. Момичетата, които бяха отстранени, са Катрин Велкова и Елена Тодорова.

Двете останаха да се състезават след Олимпийските игри в Лондон, но заради представянето им в подготовката, както и на демонстративните турнири, Ина Ананиева е преценила, че могат да бъдат освободени.

„Никакви скандали няма, просто двете момичета не са си преценили силите след Олимпиадата. Това е истината”, сподели Ина Ананиева.

„Катето беше контузена, след като се възстанови, я включих отново в състава. И явно не й стигнаха силите и не се справи, защото ние играхме и във Варна, на турнира "Руми и Албена". След това взех решение да я освободя”, допълни треньорът.

„За съжаление, Елена се оказа изключително демотивирана. Нещата си стоят по същия начин както и преди Олимпиадата, трябва да се работи много, а това еднообразие в залата им дойде в повече”, добави Ина Ананиева.