Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева сподели след края на Световната купа в София, че е доволна от представянето на своите момичета. Грациите ни спечелиха три сребърни медала от турнира, въпреки че имаха едно изпускане на уред в последното си изиграване с обръчи и бухалки.

„Доволна съм, аз винаги съм доволна, когато те вземат медал. Три сребърни медала и миналата година бяхме с три сребърни медала, мисля, че нищо фатално не се е случило, много съм доволна момичетата как се справиха и в трите дни, независимо че днес допуснаха една грешка на съчетанието с обръчи и бухалки“, сподели Ананиева.

„Представянето им тук не ми дава спокойствие за Световното първенство. Няма да съм спокойна, докато не свърши световното. Нито имам спокойствие за Казан, защото винаги съм казвала, че състезание със състезание няма. Напрежението всеки път е по различен начин, огромно. Единственото, което искам е момичетата да играят без грешка, иначе няма да вземем медал.“

„Не съм гледала изпълнение на Русия, те са много силен отбор, голяма конкуренция за нас, ние сме свикнали с това,така че нищо ново и необичайно, момичетата не обръщат внимание на това. Явно още не заслужаваме златото. Трябва още по-добра игра и още по-добра и стабилна. Все пак в първата част на сезона показахме малко нестабилна игра на всички състезания, така че е нормално все още да не може да се отпуснат да ни дадат високи оценки, но това което взеха на ленти никак не е малко, защото 17.950 точки на ленти взимаме за пръв път, а вчера взехме 18.000 на обръчи, което не са малко оценки“, коментира още Ананиева.

„След всеки медал ни става все по-напрегнато, защото всички очакват от нас медали, така че никакво успокоение.“

Колкото до невероятната публика, която наброяваше повече от 6000 зрители, Ананиева коментира: „Ние сме изключително благодарни на хората, че се събират за пета поредна година и то август месец, че са тук и ни подкрепят. Не мога да ви опиша какъв адреналин. Тази публика е страхотна, защото не само нашите момичета аплодира, тя аплодира всички добри състезатели, за което нямам думи да им благодаря. Никъде не се събира толкова голяма публика, на повечето места дори е скучна публиката.“

„Утре момичетата ще имат възстановяване и ще почиват, защото ни предстоят едни много тежки три седмици преди Световното първенство“, завърши Ина Ананиева.