Българският ансамбъл по художествена гимнастика дели второто място във временното класиране на многобоя за Световната купа в Арена Армеец София. Грациите ни получиха 17.800 точки на композицията с пет ленти, колкото има и съставът на Беларус.

Любопитното е, че двата ансамбъла имат еднакви оценки дори за изпълнение и трудност.

Медалът в многобоя ще се реши утре, когато състезанието продължава с второто съчетание - на бухалки и обръчи. Надпреварата при ансамблите в събота, 15 август, стартира в 16.30 часа.

С този резултат българките в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Християна Тодорова  си гарантираха място на финалите с пет ленти, които ще се състоят в неделя.

Първото място временно е за Русия. Въпреки малките неточности, Сборная е лидер след първия състезателен ден с 18.450 точки.

На четвъртата позиция е Израел със 17.550, а след тях са ансамблите на Испания и Япония с по 17.300. Във финалите на този уред място намират и тимовете на Украйна и Узбекистан.

На последно място е Азербайджан, който по принцип има апетити към медалите. Тимът допусна изключително груби грешка и остана на 19-о място с 13.400 точки.

Момичетата на Ина Ананиева зарадваха родната публика, като показаха новите си трика за тази композиция.  

Надпреварата в индивидуалното ще започне от 10.00 часа в събота.