Президентът на БФХГ Илиана Раева посрещна днес генералния секретар на Гръцката федерация по гимнастика (ЕГО) Костас Пантазис, съобщават двете организации на своите страници.

Пантазис беше гост на контролното състезание на национален отбор жени и девойки индивидуално. Двамата обсъдиха бъдещи общи проекти и съвместно сътрудничество.

"Днес генералният секретар на ЕГО Костас Пантазис и президентът на българската федерация Илиана Раева проведоха среща, на която дискутираха редица теми, свързани с провеждането на състезанието от Световната купа, тъй като съседната ни държава има огромен опит в организирането на подобни събития в последните десет години. За Гърция това е първи подобен случай.

Г-жа Раева заяви, че е готова да съдейства по всякакъв начин на ЕГО и БФХГ може да помогне с два килима, които покриват изискванията на ФИГ и ще бъдат използвани месец по-късно в София. Ако това се случи, Гърция ще покрие само транспортните разходи.

Г-н Пантазис благодари на президента на БФХГ от името на ЕГО за готовността й да сподели опита и ноу-хауто си", пишат от федерацията на Гърция.