Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с любопитно изказване на страницата си в една от социалните мрежи. Златното момиче отговори, без да споменава имена, на министъра на спорта от служебното правителство Петър Стойчев. Двамата имат задочен спор в медиите.

Реакцията на Илиана Раева е продиктувана от официалното съобщение от страна на Министерството на физическото възпитание и спорта от вчера, в което бяха публикувани цифрите за бюджета на федерацията по художествена гимнастика за 2013 година.

Раева обяви, че ще защити любимия си спорт още утре (четвъртък), без да уточнява начинът, по който ще го направи.

Ето и цялото изявление на Илиана Раева във Фейсбук:

Животът ме научи да не обръщам внимание на хора, целящи да ме компрометират, използвайки влияние и власт!:) Голям деян имам на "злосторници" ! :))) Не така стоят нещата, когато това касае мои близки, приятели или работата ми. Няма да позволя, КАТЕГОРИЧНО, някой, пък бил той и на много висок пост, да спекулира с цифри, без да има грам понятие от материята, с единствената цел да изопачи, манипулира и настрои журналисти и хора срещу мен, неосъзнавайки, че всъщност омаскарява художествената гимнастика!!! ГРУБА ГРЕШКА!!! Защото аз ще трябва да защитя не себе си (защото няма за какво), а гимнастиката (защото любимият ми спорт е омаскарен)! И ще го направя още утре! С цифри, абсолютни доказателства и разбира се - Истината! Когато използваш служебното си положение, за разчистване на лични сметки, без дори да си проумял, че такива на практика са невъзможни, когато си напълно некомпетентен и се осланяш не на личните си качества (ако има такива,разбира се) а на "силния си гръб" (ако има такъв изобщо), рискуваш да изобличиш пълната си несъстоятелност не само като Властимащ а най-вече, като личност! Ееее...гърмян заек съм!:) Като девойка не ме изплашиха, че сега - на 50 ли ще ме плашиш??? :)

Скъпи приятели! Желая ви спокойна и вкусна вечер! :) Моята почти ще е такава !:)))