Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева ще открие официално международния и републикански турнир по художествена гимнастика "Angel's Cup", който се организира за втора поредна година от СКХГ ЦСКА. Надпреварата ще се проведе от 1 до 3 март в столичната зала "София".

Откриването е в петък от 11.45 часа.

В състезанието ще вземат участие около 500 гимнастички от почти всички клубове в България, както и от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария.

В надпреварата ще се състезават участнички от всички възрастови групи и категории, както и най-малките гимнастички - едва 4-5 годишни.

Специални гости на турнира ще бъдат Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика, Мария Гигова, трикратна световна шампионка, както и част от "златните" момичета на България, бронзови медалисти от Олимпийските игри в Рио - Рената Камберова и Любомира Казанова, които ще наградят медалистките.

Главен съдия на турнира ще бъде Марина Грозданова.

В надпреварата при жените ще стартират 17 гимнастички, сред които Петя Борисова, Ася Иванова, Мариета Иванова, Биляна Писова и други. Многобоят е в петък от 19.00 до 21.30 часа.
Входът за зрители е свободен.

За всички участнички са осигурени медали, награди и подаръци, научи БТА от организаторите.

В клуб по ХГ ЦСКА работят треньорите Биляна Проданова, дългогодишен национален състезател и медалистка от големи първенства, европейска вицешампионка, балканска и републиканска шампионка, Светослава Калоянова, Виктория Данова, Евгения Стоева и други.