Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева обоснова пред Gong.bg решението си да смени музиката на съчетанието с ленти и обръчи на ансамбъла. Специалистът върна „Фантома от операта“, върху която бе поставено миналогодишната композиция, но остави новото и по-силно съчетание.

„Много бяха мненията, че трябва да върна музиката. Всички бяха на мнение, че съчетанието е много силно - новата композиция. Но музиката няма този контраст и това силно развитие, както беше на „Фантома на операта“. И затова върнахме. И се оказа, че новото съчетание е правено за музиката на „Фантома на операта“. И самите момичета литнаха като сложихме тази музика. Засилиха се елементите. Всички, повечето, не всички, бяха на мнение, че трябва да играем на „Фантома на операта“, но на новата композиция, която е в пъти по-силна от старата, разбира се. На старата музика поставихме ново съчетание“, сподели Илиана Раева.

„Мисля, че в момента двете ни композиции са много силно конкурентноспособни. Гледах рускините, гледах всичките ни съперници. Мисля, че ако успеем да изиграем, ако всичко е наред и изиграем и четирите пъти композициите без грешки, можем да накараме хората да бъдат пак щастливи. Трябва много, много работа“, добави треньорът.