Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Илиана Раева направи поредния си изненадващ ход. Амбициозният наставник предприе радикална промяна в едно от съчетанията на грациите за предстоящата Олимпиадата в Лондон, научи Гонг.

Само няколко седмици преди Световната купа в София и близо три месеца преди Игрите, Илиана Раева смени музиката на композицията с три ленти и два обръча.

Този ход на треньора обаче само на пръв поглед изглежда рисков. Причината е, че Илиана Раева заложи отново на музиката от миналия сезон на съчетанието. „Фантомът от операта“ спечели сърцата на феновете и международните специалисти през изминалата година. Националният ансамбъл спечели златен медал на Световното първенство в Монпелие (Франция) именно на ленти и обръчи, точно с тази музика.

Любопитното обаче е, че „Фантомът от операта“ бе поставена с новата композиция, а не със старата хореография. Старата музика пасна точно на новото съчетание, което бе подготвено от екипа за този сезон.

Новата композиция, със старата и оказала се печеливша музика, ще може да бъде видяна от феновете още в началото на следващия месец, когато от 3 до 5 май в Арена Армеец София ще се проведе Световната купа по художествена гимнастика.