Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева бе на “седмото небе от щастие” след спечеленото първо място в многобоя при ансамблите на Световната купа в Арена Армеец София. Минути, след като стана ясно, че момичетата ни печелят надпреварата, развълнуваната Раева, благодарение на чиито усилия грациите ни спечелиха, сподели, че лично Ирина Винер е я поздравила за успеха.

“Знам, че много работихме, но много се страхувах и много се притеснявах, защото имахме няколко рисковани елемента. Това, което ми идва на ум да ви кажа, е че страшно много се гордея с тези момичета. Винаги съм казвала, че това е най-дисциплинираният състав, с който съм работила. Страшно се радвам за тях, защото това им трябва, д добият истинско самочувствие на шампиони. Не съм вярвала, че можем да бъдем първи”, каза Илиана Раева.

“Ирина Винер дойде при мен и беше много откровена, каза, че от много години не е виждала България на толкова високо ниво. Каза, че е останала очарована, поздрави ме, разцелува ме. Точните й думи бяха, че това е България.”

“Много съм развълнувана, още не мога да повярвам. Казах на момичетата, че наистина много се гордея с тях. Страхотен отбор, просто трудът им се възнаграждава. Изключителна публика, толкова се гордея с нашата публика. Подкрепяха момичетата ни, просто бяхме един дух – състезателки, треньори и публика. Искам да благодаря на тази екзалтирана публика, която ни подкрепи”, завърши Илиана Раева.