Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази задоволството си от класирането на ансамбъла при девойките за финала на Европейското първенство, което се провежда в Минск.

Българките получиха за второто си изпълнение на съчетанието с пет топки оценка от 15.233 точки (6.800 точки за трудност и 8.433 точки за изпълнение) и завършиха на 7-о място в многобоя.

„Щастлива съм и се гордея с малките ни принцеси и техните треньори Силвия и Валя! За девет месеца, от нулата, успяха да направят достоен отбор за призовите места! Сложно, оригинално и артистично съчетание, което получи много високи оценки от специалистите още при първото им участие”, сподели Раева.

“За много кратко време момичетата успяха да оеднаквят техниката с уреда и трудностите с тяло! Независимо от допуснатата грешка днес, участието им на Европейското първенство е най- успешното им до момента! Те са в елита на гимнастиката сред девойките! Обичам ви, гордея се със смелостта, желанието и дисциплината ви и ви желая от сърце успех утре на финалите”, написа още във Фейсбук Илиана Раева.