Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева поздрави Боряна Калейн за отличното й представяне на Европейското първенство, което се проведе в Баку. Грацията ни спечели две бронзови отличия от финалите на лента и топка, а ден по-рано завоюва още един бронзов медал в отборната надпревара заедно с Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл-девойки.

„Много съм доволна от това, което показваме като качества, възможности, резултати, оценки. Вярвам, че вървим по правилния път и ни очакват по-големи успехи. Сега те си знаят силата и възможностите, напрежението става все по-голямо и не може да се издържа психически. Надявам се това да се преодолее по най-бързия начин. Използвам случая да поздравя Боряна Каелйн, която направи изключително силно първенство, поздравявам още Катрин Тасева и Невяна Владинова”, сподели Илиана Раева след края на състезанието пред БНТ3.

„Когато си роден, за да бъдеш състезател и шампион, тогава се получава така. Боряна Калейн обича състезанията, когато разбра, че може да печели играе още по-силно, много е адекватна по време на тренировките, показва спокойствие и спортна форма. Катрин е същата, вярвам, че Неви ще излезе от ситуацията, в която се намира”, добави президентът на родната централа.

„Амбициите за световното са ни големи, задачата е две гимнастички с квоти за Олимпиадата. Те трябва да знаят, че когато си член на националния отбор, няма нищо страшно да се състезаваш и да печелиш медали.”

„Много тежко състезание за ансамбъла девойки, знам причината за това представяне, момичетата имаха много рискови елементи, които придават много артистичен и силен вид на композициите. Вярвам в прекрасното бъдеще, това са невероятни деца, с изключителен треньорски тандем. Вярвам, че на световното за девойки ще бъдем много силни”, завърши Илиана Раева.