Звездата на Русия по бокс в тежка категория Александър Поветкин (32-1, 23 КО) почти е финализирал сделката за следващото си завръщане на ринга.

Според изпълнителния директор на неговата промоутърска къща RCC Boxing Promotions Алексей Титов, който организира събитието, 99%-та е сигурно, че Поветкин ще излезе на ринга срещу германеца Кристиан Хамер (22-4, 12 КО) на 15-ти декември в Екатеринбург.

Титов разкрива, че планира да пътува до годишната конвенция на World Boxing Organization (WBO), за да подаде своето искане битката между Поветкин и Хамер да бъде елиминационна и победителят да има възможността да се изправи срещу настоящия шампион на организацията Джоузеф Паркър. Към момента Хамер е класиран като претендент №1 на WBO, докато Александър Поветкин е поставен под №6 в тази класация.

"Екипът на Хамер е съгласен на тази битка. На 99,9%-та съм сигурен, че ще подпишат договора за провеждането на тази среща. Хамер е основен претендент за титлата на WBO и затова ще летя за конгреса на WBO и ще говоря с президента Франциско Валчарчел, за да обсъдим възможността Александър Поветкин да стане задължителен претендент на Джоузеф Паркър, ако победи Хамер в предстоящата им битка", обясни Титов.