Националът Филип Янев няма да участва на Европейското първенство по спортна гимнастика в Берлин. Причина за това обаче не е заболяването от грип, което той имаше преди да отпътува за Германия, а тежка травма на коляното.

„Той получи много тежка травма на коляното и няма да участва. Има увреждане на кръстна връзка, менискус и хрущял. Контузията получи във вторник по време на официалната тренировка на съчетанието на земя. Йордан Йовчев също няма да участва, защото все още изпитва болки в рамото”, коментира от Берлин Красимир Дунев, старши треньор на националния отбор и генерален секретар на БФСГ.

Единствената българска участничка в квалификациите Ралица Милева зае 53-то място и няма да участва на финалите в многобоя и на отделните уреди. Милева получи сбор от 45.675 точки - 12.925 точки на прескок, 10.875 точки на земя, 11.475 точки на греда и 10.400 точки на успоредка.

Първа в квалификациите е рускинята Аля Мустафина със сбор от 59.750 точки. В квалификацията участваха 85 състезателки.

Днес европейското първенство продължава с квалификациите при мъжете, като България в състав Александър Батинков, Александър Вовк и Велислав Вълчев играе в трети поток от 17.45 до 19.45 часа.