Въпреки че не е изцяло възстановен, Филип Янев ще пътува утре за Европейското първенство по спортна гимнастика в Германия. Дългогодишният ни състезател е болен и все още вдига температура. Днес ръководството на клуб “Илиана” осигури на гимнастика медикаменти, с които той да се възстанови по-бързо за едно от най-важните си състезания през годината.

До този момент Филип Янев се е лекувал с антибиотици и витамини от аптеката, което е недопустимо за спортисти от този ранг. Причината за това отново е добре позната – липса на средства. След като преди броени дни стана член на клуб по спортна гимнастика “Илиана”, чийто президент е старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика - Илиана Раева, грижите за Янев бяха поети от нея и спонсорите на тима.

В този спорт клубът развива дейност съвсем отскоро, но вече има 15 състезатели, сред които е и националът Янев.

"Закупили сме най-модерните медикаменти на пазара. Ще се постараем да направим всичко възможно, за да може Филип Янев да се възстанови. Бях в чужбина и до преди два дни не знаех, че той е в такова състояние, но днес закупихме всички медикаменти", сподели Илиана Раева.

Европейското първенство ще се проведе от 5-и до 10-и април в Берлин, Германия. Надпреварата ще пропусне и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Йордан Йовчев, както и Еди Пенев, които се възстановяват от контузии.