Стойка Петрова стартира с безапелационна победа участието в 65-то издание на турнира „Странджа“. Носителката на бронзов медал от Европейското първенство достигна до четвъртфиналите в кат. до 51 кг. след успех с 3:0 точки над рускинята Зоя Исаева.

„Няма лесен мач, още по-малко срещу представител на Русия. Щастлива съм, че победих и благодаря на публиката за огромната подкрепа. Наистина съм в добра форма и се надявам да покажа какво мога до финала, а защо не и да го спечеля“, заяви минути след успеха Петрова.

И Стойка Петрова бие на Странджата

източник: БФБокс

Много емоции имаше в кат. до 60 кг., където един срещу друг се изправиха Любен Тодоров и Елиан Димитров. След оспорван двубой напред продължи Димитров, който спечели срещата с 2:1 точки.

Другият ни представител в тази категория, Стефан Куцаров, загуби с 0:3 точки от украйнеца Днитро Черняк.

Денят не се оказа успешен и за младата ни надежда в кат. до 52 кг. Тинко Банабаков. 19 годишният ни национал не успя да намери верния ритъм по време на първия рунд срещу Салат Мохамед /Иран/, докато във втория и третия беше равностоен на своя съперник. В крайна сметка съдиите вдигнаха ръката на Салат и му присъдиха победа с 3:0 точки.

Турнирът в зала Арена Армеец продължава, като точно в 19.00 е официалното откриване на шампионата.