Детелин Далаклиев бе определен за «Спортист на България за 2009 г.» от участниците в паралелната анкета на «Еврофутбол», проведена от 10.12. до 17.12.2009 г. в сайта на компанията www.eurofootball.bg. Световният ни шампион по бокс получи втора награда в рамките на няколко минути, след като вчера, 21.12.2009 г., по време на официалната церемония за „Спортист на годината на България 2009 г.” бе определен за номер едно и от спортните журналисти у нас.

Управителят на „Еврофутбол”, г-н Николаос Арсенопулос връчи грамота и почетен плакет на Детелин Далаклиев от името на генералния спонсор на събитието. Боксьорът завоюва сърцата на феновете, като спечели 30,6% от гласовете на публиката.

Само с 8% по-малко получи най-известният в момента български футболист Димитър Бербатов, а волейболистът Матей Казийски се класира на третото място с 16,7%. Йордан Йовчев, пък взе 13,2% от гласовете на публиката и с това застана на сигурната четвърта позиция.

Българският букмейкър даде възможност на любителите на спорта освен да определят своя любимец и да спечелят сувенири от «Еврофутбол». На 21.12.2009 г. управителят на родния оператор г-жа Мариела Замфирова изтегли печелившите 50 участника в допитването, които ще получат като подарък фирмени артикули. Списъкът с късметлиите е публикуван на официалния сайт на компанията www.eurofootball.bg и във вестник Еврофутбол.

„Еврофутбол” желае на всички български граждани и спортисти много здраве, късмет и успехи през Новата 2010 г.!